ÓRIÁSI Schüssler-akció a készlet erejéig!
Klikkeljen a részletekért MOST!

1x1 Vitaday vas+folsav filmtabletta 30 db

1x1 Vitaday vas+folsav filmtabletta 30 db

Forgalmazó: InnoPharm Gyógyszergyártó Kft.

Egységár: 19 Ft / db

Cikkszám: 122486

Szállítási idő: 5 nap

Bruttó fogyasztói ár:

570 Ft (449 Ft + 27% ÁFA)

A vas legfontosabb feladata az oxigén és a szén-dioxid szállítása. Az átlagos felnőtt szervezete 2,5-5 gramm vasat tartalmaz, ennek legnagyobb részét a vér oxigénszállító molekulájához, a hemoglobinhoz kötve, másik része a különböző szállítófehérjékhez kötődik. A vas felszívódásához elengedhetetlen a C-vitamin jelenléte.

A vas szerepet játszik: Oxigén- és széndioxid szállításban, elektrontranszportok, hemoglobin szintézisben, mioglobin szintézisben, enzimek működésében, szállító- és raktárfehérjék képződésébe.
Folsav: A folsav vízben oldódó vitamin. Nagyon fontos szerepe van a szervezetben, és kiemelten várandós édesanyáknál, mert a terhesség korai szakaszában a fejlődő embrió gerincét (a velőcsövet) lezáró folyamat csak folsav jelenlétében megy végbe hibátlanul. Ezért várandós édesanyáknak mindenképpen ajánlott a folsav pótlása.
A folsav szerepet játszik: A fehérvérsejtek képzésében, a vörösvértestek képzésében, a vérlemezkék képzésében, az aminosavak anyagcseréjében, a nukleinsavak anyagcseréjében, a gyomor-bélrendszer épségében, a szájnyálkahártya épségében.
Vitamin- és ásványianyag-tartalom tablettánként (345 mg): 60 mg C-vitamin (100%-a a felnőtteknek ajánlott napi mennyiségnek), 8 mg vas (57%-a a felnőtteknek ajánlott napi mennyiségnek), 200 ug folsav (100%-a a felnőtteknek ajánlott napi mennyiségnek).